مزیدار بلوچی پلاؤ

Delicious Balochi Pulau

مزیدار بلوچی پلاؤ


essential items.

Rice (boil one cup): 

1 kg Chicken (cut into pieces): 

1/2 kg Vinegar

: 1 cup Salt: as per taste 

Red chilli powder: 2 teaspoons

Yellow color: a few drops,

 ginger garlic paste: 2 tablespoons,

 oil: 1 cup,

 ingredients for sugar sauce:,

 carrot: 1/2 cup (cut into thin long strips), 

water: 3 cups, 

sugar: 1 cup,

 almonds (remove the skin) ): 

1/2 cup Raisins: 

1/2 cup, Coconut (grated)

: 1/2 cup.


Recipe: Wash and dry the chicken well and add ginger garlic paste, vinegar, red chili powder, salt and marinate it for one hour. Heat oil in a saucepan. Then add the meat in it. Add the marination and fry well. When it becomes golden and the water dries up, take it off. Take a big pot, put a layer of rice in it and put a layer of meat mixture on top of it, then again put a layer of rice and meat. Add color and leave on for 25 minutes. Balochi pulao is ready.

مزیدار بلوچی پلاؤ



To make the sugar sauce: Cook the chutney and water together to make a syrup, then add the carrots, raisins, almonds, and coconut. Take out the prepared balochi pulao in a serving dish and pour the prepared sugar sauce over it and serve



 مزیدار بلوچی پلاؤ

مزیدار بلوچی پلاؤ


ضروری اشیاء.

چاول (ایک کپ ابالیں):

 1 کلو چکن (ٹکڑوں میں کاٹ لیں)

: 1/2 کلو سرکہ: 1 کپ 

نمک: حسب ذائقہ 

لال مرچ پاؤڈر: 2 چائے کے چمچ

پیلا رنگ: چند قطرے، 

ادرک لہسن کا پیسٹ: 2 کھانے کے چمچ،

 تیل: 1 کپ، 

چینی کی چٹنی کے لیے اجزاء:

، گاجر: 1/2 کپ (باریک لمبی پٹیوں میں کاٹ کر)،


 پانی: 3 کپ، 

چینی: 1 کپ، 

بادام (جلد کو ہٹا دیں) :

 1/2 کپ کشمش: 

1/2 کپ، ناریل (پسی ہوئی): 

1/2 کپ۔


ترکیب: 

چکن کو اچھی طرح دھو کر خشک کر لیں اور اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ، سرکہ، لال مرچ پاؤڈر، نمک ڈال کر ایک گھنٹے کے لیے میرینیٹ کر لیں۔ ایک سوس پین میں تیل گرم کریں۔ پھر اس میں گوشت ڈال دیں۔ میرینیشن ڈال کر اچھی طرح بھون لیں۔ جب سنہری ہو جائے اور پانی خشک ہو جائے تو اتار لیں۔ ایک بڑا برتن لیں، اس میں چاول کی تہہ ڈالیں اور اس کے اوپر گوشت کے مکسچر کی تہہ ڈالیں، پھر دوبارہ چاول اور گوشت کی تہہ ڈال دیں۔ رنگ شامل کریں اور 25 منٹ کے لئے چھوڑ دیں۔ بلوچی پلاؤ تیار ہے۔


چینی کی چٹنی بنانے کے لیے: چٹنی اور پانی کو ملا کر شربت بنائیں، پھر گاجر، کشمش، بادام اور ناریل ڈال دیں۔ تیار شدہ بلوچی پلاؤ سرونگ ڈش میں نکال کر اس پر چینی کی تیار چٹنی ڈال کر سرو کریں۔

مزیدار بلوچی پلاؤ


Tags

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad

DOOR